top of page

Webbkurs Certifierad / Diplomerad pannoperatör - Pannskötarutbildning online - Kategori 1-4

En pannskötarkurs som ger dig alla kunskaper du behöver för att klara det skriftliga certifieringsprovet. 140 relevanta provfrågor i kursen, baserade på erfarenheter från certifieringsproven.

 

Tillgång 12 månader - Nöjd-kund-garanti* - Lärarstöd genom kursverktyget, om och när du behöver.

Om kursen - Certifierad / Diplomerad pannoperatör

Blendify Learning erbjuder en beprövad pannskötarutbildning som ger dig alla kunskaper du behöver för att klara det skriftliga certifieringsprovet enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter 2017:3 eller få ett bevis på att du har dokumenterade kunskaper. 

Kursen är 100% online och du får kursinnehållet i en varierande mix av filmer, bilder, instruktioner och övningar. Du kan gå kursen när och var du vill, på datorn eller via vår mobilapp. I appen kan du ställa in om du vill ha återkommande meddelanden med instuderingsfrågor på de delar i kursen som behöver repeteras. Du har tillgång till kursen under 12 månader från första inloggningen.

Som deltagare har du också tillgång till en erfaren ämnesexpert som kan svara på frågor om bland annat kursinnehållet, certifieringsprov och att optimera driften av en panna.

Är ni flera som ska gå en kurs? För grupper erbjuder vi provskrivning på plats hos er och fördjupningsutbildningar med praktiskt fokus, både online via skype eller ute på anläggningen. Kursen "Förstärkningsdag Certifierad pannoperatör" är ett uppskattat komplement till onlinekursen.

Sagt om webbkursen

"Jag har idag fått besked om att även jag har klarat provskrivningen för kategori 1.

Jag skrev Kiwas 5 timmarsprov med 77 frågor. Tack för den här tiden med Blendify som utmärkt läromedel."

"Mycket bra upplägg, bra blandning mellan video och text. Gillar dessutom att man har delat upp det i moduler. Innehållet känns relevant och viktigt"

 

"Ibland kunde det vara så att min verklighet från mina pannoperatör skiljer sig lite om vilka svar ni vill ha på vissa punkter. Så det utgår lite från vad ni vill ha för svar, men annars var det bra frågor och kursinnehåll! Fick även snabbt svar och hjälp när jag fick svårigheter"

 

"Gillar han som är i filmerna, känns genuin och inte överdrivet allvarlig. Säger fel ibland och rättar sig, får bilden av att det faktiskt är en människa man lyssnar på och inte en robot. Känns mer personligt så!"

 

"Pedagogiskt uppbyggt."

 

"Jag tycker innehållet i kursmaterialet är bra och relevant, jag har faktiskt lärt mig några nya saker och har fått lite att fundera kring."

För vem

Kursen vänder sig till dig som idag har någon erfarenhet av panndrift och som har ambition att certifiera dig i kategori 1-4.

Kursmål - Certifierad / Diplomerad pannskötare/pannoperatör

Efter godkänd kurs:

 • Är du mycket väl förberedd göra den skriftliga tentamen för certifiering av pannoperatörer som ska övervaka panna i klass A eller B, kategori 1-4 enligt AFS 2017:3.

 • Har du ökad kompetens för att optimera driften av en panna och förebygga olyckor och ohälsa.

 • Kan påvisa dokumenterad kunskap och utbildning i relation till panndrift

Starta direkt
Online
Pris ex moms 
4900 kr

Kontakta oss för grupprabatter &

paketpris ink certifieringskrivning

Kursens omfattning

Kursen består av 70 avsnitt med över 50 filmer och mer än 140 instuderingsfrågor. Innehållet är uppdelat i fem områden:

 • Fysik och termodynamik

 • Pannor - funktion, komponenter, kringutrustning och säkerhet

 • Bränslen och förbränning

 • Styr- och reglerteknik

 • Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2017:3)

 

Innehållet täcker de kunskapskrav som finns formulerade i AFS 2017:3, bilaga 2 avsnitt 3 för operatör kategori 1**

Sammanfattning av kraven på tillsyn, kontroll och övervakning enligt AFS 2017:3

Hur går det till?

 • När du bokar på kursen får du (Inom 12 timmar - Under kontorstid i regel inom 1h) ett e-mail med instruktioner och inloggningsuppgifter till kursportalen.

 • Du går kursen när och var du vill på datorn eller i telefonen.

 • Under hela kursen har du tillgång till vår erfarne ämnesexpert om du har frågor eller funderingar kring de ämnen vi tar upp i kursen.

 • Kursen varvar innehåll med övningar och instuderingsfrågor.

 • I slutet på kursen finns ett prov som påminner om ett certifieringsprov i omfattning. När du har klarat det provet kan du ladda ner ett kursintyg.

Olika alternativ för grupper

Om ni är flera på anläggningen som ska gå en kurs så kan vi erbjuda flera möjligheter.

Provskrivning på plats

Vi kan tillsammans med certifieringsföretag erbjuda provskrivningen på plats hos er. Ett bra upplägg är att gruppen först går online kursen och sen vid ett förutbestämt datum sker provskrivningen hos er. Innan provskrivningen (efter att alla har gått onlinekursen) är det också ett bra tillfälle att genomföra en workshop online (via skype eller motsvarande) eller fördjupningskurs på plats.

 

Workshop online (via skype eller liknande)

Att hålla en workshop online i samband med en genomförd onlinekurs är ett bra sätt att “gå till botten” med alla frågor och funderingar som deltagarna har kopplat till jobbet på just er anläggning. Det finns olika sätt att lägga upp en workshop online. Kontakta gärna oss för mer information. 

 

Förstärkningsdagar på plats

I anslutning till en genomförd onlinekurs kan det också vara ett mycket bra tillfälle att hålla en fördjupningskurs på plats under en halv- eller heldag. Fördjupningskursen anpassas efter era förutsättningar.​

*Nöjd-kund-garanti

Vår ambition är att erbjuda utbildningar som håller högsta klass. Därför får du som kund en nöjd-kund-garanti på denna kurs. Om du av någon anledning inte är nöjd med kursen, hör av dig till oss inom 5 dagar så ger vi dig pengarna tillbaka.

**Kunskapskrav enligt AFS 2017:3

På sidan 49 i AFS 2017:3 hittar du en sammanställning av kunskapskraven för certifierade pannoperatörer.

Kontakta oss gärna om du har frågor
bottom of page