top of page

BAS P BAS U Utbildning
 Online/distans/e-learning - När det passar dig - stöd när du behöver under 12 månader
Uppdaterad 2023 - Uppdateringar mot AFS 2023:3 ingår

2024.jpg

En komplett grundkurs online som ger dig både de nödvändiga kunskaper du behöver och en praktisk vägledning till att bli effektiv i rollen som BAS P och BAS U. Registrering på ID06 ingår i priset
 
Kursen ger dig efter godkänt skriftligt prov, dokumenterad kunskap för byggarbetsmiljösamordnare BAS-U/BAS-P, enligt kraven i AFS 1999:3 och Arbetsmiljölagen kapitel 3. Motsvarar tre dagar i klassrum (24h)

Nöjd-kund-garanti* *Prisgaranti

AFS Nytt avsnitt.png

Om kursen BAS P BAS U

Vår ambition är att erbjuda den bästa BAS P BAS U kursen på marknaden för dig som vill verka som Byggarbetsmiljö-samordnare (BAS P och/eller BAS U). 

 

När vi frågar våra kursdeltagare: Hur troligt är det att du skulle rekommendera den här kursen till en kollega, är det vanligaste svaret 10. Det är vi stolta över. 

Under utbildningen få du - steg för steg - gå igenom de olika arbetsmoment du behöver kunna hantera i praktiken som BAS P/U.

 

Kursen är 100% online och du får kursinnehållet i en varierande mix av filmer, bilder, instruktioner och övningar. Du kan gå kursen när och var du vill, på datorn eller via vår mobilapp.

 

I kursen finns olika mallar och checklistor för viktiga arbetsmoment och som deltagare har du också tillgång i kursen till en erfaren ämnesexpert som kan svara på frågor om både kursinnehållet och att jobba som BAS P/U. Längre ner finner du en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

 

Kursen tar cirka 8 timmar att genomföra och motsvarar ett innehåll motsvarande 3 dagar i klassrum >24h. Du har tillgång till kursen och ämnesexpert under 12 månader.​ En gång per kvartal genomför vi ett live webinar för befintliga kunder, ett bra sätta att repetera och möta andra.

 

Är ni flera som ska gå en kurs? För grupper erbjuder vi anpassade upplägg med praktiska fördjupningsmoment, både online via skype eller på plats hos er. Kontakta oss för mer information.

Böcker i kurs v2.png

"Jag gillar metodiken att jag själv kan styra tiden för genomförande av utbildningen, slippa resandet, möjligheten att gå tillbaka i efterhand"
Henrik Brink - SWECO

"Jag tycker att den känns väldigt bra och tydlig. Mycket bra. Passar mig som sitter lite oregelbundet och jobbar med kursen"
Per Elvin - Senior Project Manager, JLL

"Otroligt smidigt med väldigt mycket bra underlag hela kursen igenom!"
Thomaz Stange Sjutti - Fogtema och Tätskikt i Mälardalen AB

"Kunde göra kursen när man har tid plus att det var mycket matnyttigt att ladda ner, som mallar mm"
Magnus Scherp - Züblin

"Kursen har varit väldigt givande och lärorik med både videoföreläsningar, text, övningsfrågor och tillgång till olika checklistor och annat material som kan komma att vara behövligt i arbetet som BAS P/U. Lätt att förstå och följa med i kursen vilket också beror på ett väldigt bra upplägg."
Barbara Bardun - Brunnby Engineering

"Väldigt bra kurs"
Niclas Andersson - Schneider Electric

"Alla delar i kursen var väl upplagda, uppdelade i tydliga delar som gjorde det lätt att läsa genom och ta in informationen. Att ha övningsuppgifter direkt efter varje del underlättade hela inlärningen."
Safeen Tawfeeq - H2 Entreprenad 

Starta direkt
Online
Pris ex moms 3900 kr

Prisgaranti* gäller för denna kurs + nöjd kundgaranti* (se längst ned på sidan)

För vem

Kursen vänder sig i första hand till dig som vill verka i rollen som byggarbetsmiljösamordnare, BAS-P och/eller BAS-U. Eftersom kursen är väldigt flexibel passar den också bra för dig som vill uppdatera dina kunskaper som BAS P/U eller dig som jobbar nära BAS och vill förstå rollen bättre.

Kursmål - BAS P BAS U Utbildning

Kursen är utformad som en guide med målet att du ska bli effektivare i rollen som BAS P & BAS U. Dels genom att förebygga arbetsrelaterade olyckor och sjukdomar och dels genom att hitta bättre metoder för planering, administration och kommunikation i arbetet.

Ur innehållet

 • Grunderna till byggarbetsmiljö - roller i ett byggnadsarbete, arbetsskador, lagar och regler, straff och sanktioner

 • Ansvar och förutsättningar för byggarbetsmiljösamordning - byggherre och projektörer

 • BAS-P, ansvar och praktisk vägledning

 • BAS-U, ansvar och praktisk vägledning

 • Arbetsmiljörisker och föreskrifter (kursen berör totalt 18 AFS)

 • Tillhörande mallar och checklistor

 • Riskbedömning av 7 stycken case - övning med risklistor och arbetsmiljöplanen för BAS P BAS U samt videosummering som feedback från ämnesexpert.

​Hur går det till?

 • När du bokar dig på kursen får du (Inom 12 timmar - Under kontorstid i regel inom 1h) ett e-mail med instruktioner och inloggningsuppgifter till kursportalen.

 • Du går kursen när och var du vill på datorn eller i telefonen.

 • Under hela kursen har du tillgång till vår erfarne ämnesexpert om du har frågor eller funderingar kring de ämnen vi tar upp i kursen.

 • Kursen varvar innehåll med övningar och instuderingsfrågor.

 • I slutet på kursen finns ett kunskapsprov. När du har klarat det provet kan du ladda ner ett kursintyg

*Nöjd-kund-garanti

Vår ambition är att erbjuda utbildningar som håller högsta klass. Därför får du som kund en nöjd-kund-garanti på denna kurs. Om du av någon anledning inte är nöjd med kursen, hör av dig till oss inom 5 dagar så ger vi dig pengarna tillbaka.

*Prisgaranti

Hittar du en kurs som motsvarar vår BAS P BAS U kurs online till ett lägre pris, så möter vi det priset. Detta gäller vid köptillfället och förutsätter att vi kan hitta erbjudandet på webben.

Kontakta oss gärna om du har frågor
bottom of page