Grundläggande Entreprenadjuridik - AB04 & ABT 06 Webbkurs online - Elearning - Distans

En kurs framtagen 2020 för dig som vill få en grundlig förståelse för AB04/ABT06. Kursen ger viktiga kunskaper och förutsättningar för dig att optimera resultatet med juridiken som ett verktyg. Marknadens mest kompletta webbkurs. 

Gå när du vill, börja direkt.

Nöjd-kund-garanti*

En timmes advokatkonsultation / Uppstartssamtal ingår

Om kursen

Blendify Learning erbjuder marknadens senaste (2020) och mest omfattande grundläggande entreprenadjuridikkurs online. En kurs med målet att ge dig bästa förutsättningar att förstå AB 04 och ABT 06 och genom det öka chanserna för lyckade projekt. 

 

Kursen går igenom samtliga kapitel i AB04, inklusive tvist och hävning, samt skillnader mot ABT 06. Fokus ligger på avgörande delar som är viktiga för dig att ha koll på, faktorer som tex kan påverka lönsamhet och öka riskexponeringen. Kursen motsvarar 2,5 dagar i klassrum och tar ungefär 8-14h i anspråk.

Kursen erbjuder speaker på alla avsnitt, som du även kan läsa om du vill, eller se som film i många fall. Teori som det passar dig, samt ca 80 övningsuppgifter och juridiska dilemman i slutet av varje kapitel med målet att du ska få en högre förmåga att ta juridisk ställning. Detta i kombination med möjligheten att kunna kommunicera med kursledaren genom hela  kursen, skapar en unik kurs som du inte hittar någon annanstans. Du startar, pausar och tar upp kursen när du vill. Du har tillgång till kursen under 6 månader.

 

En gång i månaden erbjuder vi ett valbart 2,5h webinar, där vi fokuserar på ytterligare praktisk tillämpning av standardavtalen genom att sätta fokus på de administrativa föreskrifterna och två rättsfall som du får tillgång till innan genomförandet. Datum erbjuds under 4 månader från bokningstillfället och anges vid bokning. 

Sagt om kursen

Sannolikheten att jag skulle rekommendera kursen till vän eller kollega? 10/10 

Pedagogiskt upplägg med möjlighet att studera i eget tempo!

Thomas Edvardsson AFRY

"Fått svar på många frågor som en ung entreprenör inte visste existerade" Oliver Davholt Projektledare Consilium Security 

"10/10 - Funkade bra att plugga in själv. Bra att man kan hoppa fram och tillbaka " Helena Nyhlén, Projektledare NIRAS.

"Jag tycker att innehållet samt upplägget av kursen har varit väldigt bra! Den har gett mig många aha-upplevelser samt insikter, vilket kommer gynna mig i mitt framtida arbete!" Richard Harnesk, Assemblin

"Vi på H2 Entreprenad är verkligen nöjda med Blendify learnings kurser. Hittills har 12 anställda gått både BAS U och Entreprenad Juridik under 2020-21. Innan Covid-19 fanns det inget vidare utbud av vettiga distanskurser – men Blendify utmärkte sig tidigt! Känns också kul att vara med på deras tillväxtresa och ser fram emot att kursutbudet uttökas i framtiden :-). Nog så viktigt är också kommunikationen med Peter Bergermark, tillmötesgående och månar om oss som kund.

Sylvia HR-Ansvarig på H2 Entreprenad AB"

För vem

Kursen riktar sig till dig som är i en ansvarsbefattning eller påväg in i en, där förståelsen för entreprenadjuridik är viktig för att kunna påverka entreprenadens lönsamhet och förutsättningar. Du är sannolikt i bygg- och anläggningsbranschen som beställare eller utförare. Kursen passar även dig som verkar som upphandlare av entreprenader, besiktningsman eller i annan roll där du kommer i kontakt med AB04/ABT06

Starta direkt
Online
3900 sek ex webinar
4900 sek ink webinar
 

Datum för fördjupnings-webinar: 

1/10, 22/10, 26/11

Kursmål

Målet med kursen är att du ska kunna agera aktivt med juridiken som ett verktyg i entreprenadprojekt och genom det kunna hantera ekonomiska, tekniska och juridiska risker. Du kommer lära dig vilka rättigheter och skyldigheter du har i din roll, och genom det få de praktiska verktyg du behöver för att optimera resultatet. 

Ur innehållet - se även filmerna till höger

 • Avtalslagen

 • Upphandling och entreprenadformer

 • De olika kapitlen i AB04 - vad betyder de praktiskt?

 • Skillnader mellan AB04 & ABT06

 • Omfattningen av kontraktsarbetena

 • Motstridiga uppgifter – särskilt ansvar för angivna mängder

 • Entreprenörens rätt till kostnadsreglering för ÄTA-arbeten

 • Garantiansvar och ansvar efter garantitiden

 • Särregleringar, fasta bestämmelser och täckbestämmelser

 • Besiktningsregler bl.a. slutbesiktningens rättsverkan

 • Hävning & tvistelösning

 • Praktiska konsekvenser av AB 04 och ABT06

 • Övningar iform av juridiska dilemman

 • Förväntade ändringar i kommande AB20 i jmf med AB04

*Nöjd-kund-garanti

Vår ambition är att erbjuda utbildningar som håller högsta klass. Därför får du som kund en nöjd-kund-garanti på denna kurs. Om du av någon anledning inte är nöjd med kursen, hör av dig till oss inom 14 dagar så ger vi dig pengarna tillbaka.

Hur går det till?

 • Normalt, när du du bokar dig på kursen får du (Inom 12 timmar - Under kontorstid i regel inom 1h) ett e-mail med instruktioner och inloggningsuppgifter till kursportalen. 

 • Du går kursen när och var du vill på datorn eller i telefonen.

 • Under hela kursen har du tillgång till vår erfarne ämnesexpert om du har frågor eller funderingar kring de ämnen vi tar upp i kursen.

 • Kursen varvar innehåll med övningar och instuderingsfrågor.

 • I slutet på kursen finns ett mindre kunskapstest. När du har klarat det provet kan du ladda ner ett kursintyg.

Kontakta oss gärna om du har frågor