top of page

Betongkurs Platsgjuten Betong klass 1 - Distans
Språkstöd på 20 språk
Engelska undertexter på >100 filmer

En behörighetskurs för dig som ska leda och övervaka platsgjutning av betong i kompetensklass I-U
Starta direkt - gå i mål när du är redo under 12 månader
Allt innehåll direkt vid start - live föreläsningar om du vill var 6.e månad 

20900 SEK för nya kunder / 19500 SEK för tidigare kunder på klass 2
 
Nöjd-kund-garanti*
Registrering på ID06 ingår
Betonghandbok Material del 1 & 2 samt ingår i kursen

2024.jpg
Skylt-till-betong.png

Om kursen - Betong klass 1 - Platsgjuten / Utförande

Den här kursen är för dig som ska leda och övervaka platsgjutning i kompetensklass 1. Kursen påbörjas digitalt genom en e-learning (ej bundet i tid eller plats) samt tillgång till tidigare inspelade föreläsningar. Detta innebär att du får tillgång till hela kursen vid anmälan.

Var 6.e månad erbjuder vi 2 dagar i klassrum eller online (eget val) där du får chansen att "live" gå igenom centrala delar som utgör kraven för att bli godkänd för klass 1 behörigheten. Detta är frivilligt, men det är önskvärt att du är med.  

 

Du har tillgång till kursen i 12 månader. 

 

I kursen kommer du få teori blandat med eget arbete, där du kommer lösa olika typer av frågeställningar som är viktiga för att klara behörighetsprovet. Varje månad erbjuder vi dig att komma och skriva prov, när du känner dig redo. Datum för önskad provskrivning anger du vid anmälan.

 

Innehållet är väl sammankopplat med de kunskapsområden som erhållits genom klass 2 kursen där ett ökat fokus kommer ligga på cementkemi, proportionering och mer avancerad formbyggnad och armering. Kursinnehållet uppfyller kunskapskraven i Svensk Standard SS-137006:2015 (SS-EN 13670:2009, bilaga J). Svenska Betongföreningens råd för teknik och vidareutbildning har utvecklat utbildningsplanen som kursen följer.

Du som har en klass 2 behörighet från annan utbildningsgivare är självklart välkommen. Vid godkänt prov och bestyrkt erfarenhet registreras din behörighet på ditt ID06 kort.

Sagt om kursen

"Blendify Learning, helped us getting our staff certified when nobody else could do this, in English. They have taken extra efforts to embark on something completely new - to execute the course & learning for SKANSKA in a fine tuned way with the combination of all modern technologies both e-learning and online webinars. Great training, great staff and we hope for more cooperation with them as well. Could highly recommend Blendify Learning" 
Roman Pračko- Skanska SK

"Flexibiliteten. att kunna anpassa studierna minskar stressen att hinna med allt och ger en tid att gå igenom noggrant  och repetera.

Tycker innehållet är mycket bra. Bra med tillgång till föreläsningar i text och video."
Johan Hallgren - Serneke

"Tycker kursen är mkt bra, bra med distans för en annan som driver eget och har alltid tidsbrist, ett stort plus för förståelse för det."

Thomas Stenberg - ASV Spräng & Betong Norden AB
 

"Mätt mot andra distanskurser upplever jag det som att denna känns som om den är gjord för formatet från första början, och inte anpassad från "gammalt" studiematerial. Detta bidrar till en intuitiv upplevelse med en tydlig röd tråd, och det uppskattar jag"
Lucas Sander - SEA Sjöentreprenad & Anläggning AB


"Lättillgänglig. Funkar bra både på dator och mobil. Lagom långa kapitel, och bra med övningsuppgifter efter."
Jonathan Franzén - Jonathan och Alexandra Franzén AB

Start direkt
E-learning + Hybrid
Pris ex moms 20900 kr

Nästkommande live tillfälle

13-14 juni

Sändningen utgår ifrån Sthlm

Datum för prov klass 1

 

11/6, 18/6, 20/8, 17/9, 15/10, 12/11& 10/12

Ytterligare datum tillkommer löpande

För vem

Kursen vänder sig i första hand till dig idag innehar behörighet klass 2 men som avser leda och övervaka platsgjutningar av betong i kompetensklass 1.

Kursmål

Målet med kursen är att deltagaren ska få de kunskaper som krävs för att kunna leda och övervaka platsgjutningar av betong i kompetensklass 1. Nivån på dessa kunskaper ska vara tillräckliga för att få godkänt på det prov som är kopplat till behörigheten.

Ur innehållet

 • Cementkemi

 • Färsk betong och dess hårdnande

 • Slakarmering och spännarmering

 • Fördjupning armering

 • Fördjupning formbyggnad

 • Proportionering

 • Utförande - planering

 • Betong för vägar

 • Undervattensgjutning

 • Sprutbetong

 • Ytskikt

Hur går det till?

 • När du bokar dig på kursen får du (Inom 12 timmar - Under kontorstid i regel inom 1h) ett e-mail med instruktioner och inloggningsuppgifter till kursportalen.

 • Du kan påbörja kursen när och var du vill på datorn eller i telefonen.

 • Kursen varvar innehåll och kunskapskontroller​

 • 2 månader innan live-tillfällena meddelas vart i Stockholm dessa kommer sändas, med möjlighet att delta på plats om man så önskar (hybrid) 

*Nöjd-kund-garanti

Vår ambition är att erbjuda utbildningar som håller högsta klass. Därför får du som kund en nöjd-kund-garanti på denna kurs. Om du av någon anledning inte är nöjd med kursen, hör av dig till oss inom 5 dagar så ger vi dig pengarna tillbaka.

Klicka för att kontakta. Vi hörs!
bottom of page