Betongkurs Platsgjuten Betong klass 1 - Distans

En behörighetskurs för dig som ska leda och övervaka platsgjutning av betong i kompetensklass I-U
Marknadens mest flexibla hybridupplägg - endast 4 dagar tidsbundet

Elearning + På plats / webbsänt samt tillgång till inspelning av föreläsning 

22000SEK för nya kunder / 18500SEK för tidigare kunder på klass 2
 
Nöjd-kund-garanti*
Registrering på ID06 ingår
Betonghandbok Material del 1 & 2 samt Utförande ingår (värde 3200kr)

Kompetensregistrator 2020.png

Om kursen - Betong klass 1 - Platsgjuten / Utförande

Den här kursen är för dig som ska leda och övervaka platsgjutning i kompetensklass 1. Kursen påbörjas digitalt genom en e-learning (ej bundet i tid eller plats) och den andra delen genomförs i klassrum eller på distans via en webbsändning. E-learningen krävs för att du ska kunna tillgodogöra dig breddningen och fördjupningen som klass 1 kursen innebär. 

 

När vi ses för 4 dagar i klassrum eller online (eget val) sätter vi fokus på de teoridelar som utgör kraven för att bli godkänd för klass 1 behörigheten. Varje dag spelas också in och filmen från respektive dag får du i slutet av varje dag. Varje utbildningspass avslutas med en diskussion och frågestund. Dessa har du sedan tillgång till fram till tentamen som du kan genomföra vid något av de kommande tillfällena 4 månader från genomförandet av del 2. 

 

Du kommer få teori blandat med eget arbete för att lösa olika typer av frågeställningar som är viktiga för att klara de två prov som kan genomföras sista dagen eller vid annat valt tillfälle. Varje månad erbjuder vi dig att komma och skriva prov, när du känner dig redo. Datum för önskad provskrivning anger du vid anmälan.

 

Finns det behov att lösa Klass 1 behörigheten mellan våra datum för webbsändning. Hör av dig på Info@blendifylearning.com 

 

Innehållet är väl sammankopplat med de kunskapsområden som erhållits genom klass 2 kursen där ett ökat fokus kommer ligga på cementkemi, proportionering och mer avancerad formbyggnad och armering. Kursinnehållet uppfyller kunskapskraven i Svensk Standard SS-137006:2015 (SS-EN 13670:2009, bilaga J). Svenska Betongföreningens råd för teknik och vidareutbildning har utvecklat utbildningsplanen som kursen följer.

Du som har en klass 2 behörighet från annan utbildningsgivare är självklart välkommen. Vid godkänt prov och bestyrkt erfarenhet registreras din behörighet på ditt ID06 kort.

Sagt om kursen

Start direkt
E-learning + Hybrid
Pris 22000 
 

Nästkommande tillfällen Del 2

13-16 juni

Sändningen utgår ifrån Sthlm

Datum för prov klass 1

19/12, 23/1, 23/2

Ytterligare datum tillkommer löpande

"Blendify Learning, helped us getting our staff certified when nobody else could do this, in English. They have taken extra efforts to embark on something completely new - to execute the course & learning for SKANSKA in a fine tuned way with the combination of all modern technologies both e-learning and online webinars. Great training, great staff and we hope for more cooperation with them as well. Could highly recommend Blendify Learning" - Pračko, Roman - Skanska SK

"Flexibiliteten att kunna anpassa studierna efter arbetet. Man kan planera studierna själv och samtidigt kunna utföra åtaganden man har i jobbet. Detta är ett mycket bättre upplägg andra aktörer på marknaden då man måste lära sig allt man skall kunna under två veckors tid. Generellt tycker jag detta är ett mycket bättre upplägg då man verkligen har tiden att lära sig det man behöver på "riktigt" och inte bara lära sig inför tentan."

"Proffsighet. Bra kvalitet på videor och annat."

För vem

Kursen vänder sig i första hand till dig idag innehar behörighet klass 2 men som avser leda och övervaka platsgjutningar av betong i kompetensklass 1.

Kursmål

Målet med kursen är att deltagaren ska få de kunskaper som krävs för att kunna leda och övervaka platsgjutningar av betong i kompetensklass 1. Nivån på dessa kunskaper ska vara tillräckliga för att få godkänt på det prov som är kopplat till behörigheten.

Ur innehållet

 • Cementkemi

 • Färsk betong och dess hårdnande

 • Slakarmering och spännarmering

 • Fördjupning armering

 • Fördjupning formbyggnad

 • Proportionering

 • Utförande - planering

 • Betong för vägar

 • Undervattensgjutning

 • Sprutbetong

 • Ytskikt

Hur går det till?

 • När du bokar dig på kursen får du (Inom 12 timmar - Under kontorstid i regel inom 1h) ett e-mail med instruktioner och inloggningsuppgifter till kursportalen.

 • Du kan påbörja kursen när och var du vill på datorn eller i telefonen.

 • Kursen varvar innehåll och kunskapskontroller​

 • 2 månader innan start av del två meddelas vart i centrala Stockholm kursen kommer genomföras.

*Nöjd-kund-garanti

Vår ambition är att erbjuda utbildningar som håller högsta klass. Därför får du som kund en nöjd-kund-garanti på denna kurs. Om du av någon anledning inte är nöjd med kursen, hör av dig till oss inom 5 dagar så ger vi dig pengarna tillbaka.

Kontakta oss gärna om du har frågor