top of page

Betongkurs Platsgjuten Betong klass 2 - Distans
Tillgång till kursen under 6 månader
Språkstöd på 20 språk
Engelska undertexter på alla filmer 

Först och i Sverige att erbjuda kompetensklass II-U som E-learning. Uppdaterad under 2024 med ändringar och utökat filmat material - totalt 80 filmer med utbildningsinnehåll. 
Du går när det passar dig. Starta direkt, dela upp kursen som du vill.
Hög kundnöjdhet - Det vanligaste svaret på frågan - hur sannolikt är det att du skulle rekommendera kursen till en vän eller kollega? 10, genomsnittet på 9,2 -

Nöjd-kund-garanti*
Registrering på ID06 ingår
Tillgång till kursen i 6 månader
Skrivningstillfälle/lab erbjuds 1 ggr i månaden.

2024.jpg

Om kursen - Platsgjuten Betong klass 2 Utförande

Är du i behov av klass 2 behörighet för platsgjutning av betong? I den här distansutbildningen får du kunskaperna du behöver i ett flexibelt och prisvärt upplägg. 

    

Kursen genomförs i två delar. Den ena delen är kunskapsinnehållet som du får tillgång till i vår kursportal online, som elearning. Den andra delen är en obligatorisk laboration och examination som genomförs under 1 dag på plats med oss i Stockholm.

 

Online-delen motsvarar 40 timmars klassrumsundervisning och du får kursinnehållet i en varierande mix av filmer, bilder, instruktioner och övningar. Du kan gå kursen när och var du vill, på datorn eller via vår mobilapp. Innehållet i 80 filmer kan väljas att läsas på egen hand eller få uppläst. Det finns en uppläsningstjänst kopplat till alla text i kursen. Exakt tidsåtgång varierar från deltagare till deltagare beroende på erfarenhet och ambition. 

 

Laboration och provskrivning bokar du in det tillfälle som passar dig bäst. Vi erbjuder tillfällen en gång per månad.

 

Kursen följs av vår erfarne betongexpert som har i uppgift att alla kursdeltagare ska ta sig igenom kursen på bästa sätt. 

 

Kursinnehållet uppfyller kunskapskraven i Svensk Standard SS-137006:2015 (SS-EN 13670:2009, bilaga J). Svenska Betongföreningens råd för teknik och vidareutbildning har utvecklat utbildningsplanen som kursen följer.

 

Efter godkänd utbildning samt styrkt erfarenhet erhålls certifikat (intyg om kompetens) som styrker klass 2 behörighet. Detta kommer registreras på ditt ID06 kort. 

 

Fler frågor och svar om exempelvis behörighetskrav, krav för godkänt, detaljerat innehåll av kursen, giltighetstider för certifikat mm hittar du genom att klicka här.

Direktstart
Online
Pris ex moms 15300 kr

Datum för prov & lab

 

11/6, 18/6, 20/8, 17/9, 15/10, 12/11 & 10/12

Fler datum tillkommer

Sagt om kursen - Kundreferenser - Betongkurs klass 2 - Utförande 

”Flexibiliteten var en stor tillgång. Vi kunde gå kursen under en längre tid. Övningar och frågor i kursen gjorde oss väl förberedda inför proven. Att kunna få stöd av en ämnesexpert överallt i kursen nyttjade vi några gånger, verkligen bra. Jag kan rekommendera kursen."

Tom Sandkvist - Infra-con

"Kursen var mycket rymlig, jag uppdaterade mina kunskaper. Jag rekommenderar starkt just detta företag, och distansutbildning, när du själv kan ställa in inlärnings rytmen som är rätt för er, återgå till materialet som omfattas om det behövs, träna genom att svara på frågor."
Larisa Karimova - CRTG engineering sweden AB


"English accessibility, clearly organized and good service and attention from Peter and Nils knowledge, passion and effort to transmit both in english and swedish. Really well structured and advanced content. The possibility to take it at home at your own pace is just great."
Rafael Cardona Huerta - OHL Sverige AB


"Bra med både text och filmer samt delprov. Mycket bra att kunna ta det i sin egen takt och göra om det man inte förstår. Bra att få facit på testprovet så man kan lära sig av felen."
Anton Lundh - Skanska

 

"Bra innehåll och svårighetsgrad. Bra upplägg med kontrollfrågor efter varje del så man känner att man får lite repetition och kontroll att man fått in något av varje del"
Ronny Higberg - MRM Mining 

För vem

Kursen vänder sig i första hand till dig som ska leda och övervaka platsgjutningar av betong i kompetensklass 2, i rollen som arbetsledare. 

Andra roller som projektör eller byggledare ser vi också kan ha nytta av kursen.

Kursmål - Betong klass 2 - Utförande

Målet med kursen är att deltagaren ska få de kunskaper som krävs för att kunna leda och övervaka platsgjutningar av betong i kompetensklass 2. Nivån på dessa kunskaper ska vara tillräckliga för att få godkänt på det prov som är kopplat till behörigheten.

Ur innehållet

 • Betong som material

 • Färsk betong och tillverkning

 • Hård betongs egenskaper

 • Exponeringsklasser och nedbrytning

 • Armering

 • Formbyggnad

 • Arbetsutförande

 • Gjutning sommar och vinter

 • Kontroll och provning

 • Tekniska regelverk

 • Fukt i betong

 • Speciell betongteknik

 • Ritningsläsning & armeringshandlingar

 • Laboration i betongfabrik

 • Övningsfrågor och övningsprov online - med och utan hjälpmedel

 • Möjlighet att lämna in övningsprov med hjälpmedel för feedback och dialog

Hur går det till?

 • När du bokar dig på kursen får du (Inom 12 timmar - Under kontorstid i regel inom 1h) ett e-mail med instruktioner och inloggningsuppgifter till kursportalen.

 • Du kan påbörja kursen när och var du vill på datorn eller i telefonen.

 • Under hela kursen har du tillgång till vår erfarne ämnesexpert vid frågor eller funderingar kring de ämnen vi tar upp i kursen. Varje vecka så finns kursledaren tillgänglig online på fasta tider. 

 • Kursen varvar innehåll med övningar och instuderingsfrågor.

 • När du känner dig redo så bokar du in dig på ett tillfälle för laboration och skrivning. Vi har tider för skrivning och laboration varje månad. 

 • Vid godkänt resultat och uppvisande av 12 månaders byggplatserfarenhet utfärdas ett kompetensintyg. ​

*Nöjd-kund-garanti

Vår ambition är att erbjuda utbildningar som håller högsta klass. Därför får du som kund en nöjd-kund-garanti på denna kurs. Om du av någon anledning inte är nöjd med kursen, hör av dig till oss inom 5 dagar så ger vi dig pengarna tillbaka.

Kontakta oss gärna om du har frågor
bottom of page