top of page
large-industrial-boiler-room-with-appliance-using--KM8SE2D.jpg

Webbkurs Certifierad / Diplomerad pannoperatör - Kategori 3 - Pannskötarutbildning online

En kurs för dig som övervakar övriga klass A-pannor. I denna kategori ingår tex pannor till exempel pannor som eldas med olja eller gas och därmed inte ackumulerar värme i farlig mängd. Hetoljepannor och pannor som överhettar ånga, med en effekt på max 2000 kW, kommer in i den här kategorin. 

 

Tillgång 12 månader - Nöjd-kund-garanti* - Lärarstöd genom kursverktyget, om och när du behöver.

Om kursen

Denna kurs är en vidareutveckling av vår tidigare beprövade pannskötareutbildning med målet att leda till godkänd certifiering som pannoperatör i kategori 1-2. I denna kurs har vi satt fokus på det som du behöver för att bli godkänd och certifierad/diplomerad pannoperatör kategori 3, vilket också gjort att vi tagit bort innehållsdelar som inte krävs och tillfört annat, allt för att du ska få en relevant kurs mot de behov som du har och de kraven som gäller för att bli certifierad/diplomerad pannoperatör kategori 3.   

 

Denna kurs passar dig som har ansvar för en panna över 110 grader. Kanske jobbar du inom industrin, på ett tvätteri, sågverk eller har ansvar för en mindre fjärrvärmeanläggning. 

 

Blendify Learning erbjuder en beprövad pannskötarutbildning som ger dig alla kunskaper du behöver för att klara det skriftliga certifieringsprovet för kategori 3 enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter 2017:3.

Kursen är 100% online och du får kursinnehållet i en varierande mix av filmer, bilder, instruktioner och kunskapskontroller. Du kan gå kursen när och var du vill, på datorn eller via vår mobilapp. I appen kan du ställa in om du vill ha återkommande meddelanden med instuderingsfrågor på de delar i kursen som behöver repeteras. Du har tillgång till kursen under 12 månader från första inloggningen.

Som deltagare har du också tillgång till en erfaren ämnesexpert som kan svara på frågor om bland annat kursinnehållet, certifieringsprov och att optimera driften av en panna.

Är ni flera som ska gå en kurs? För grupper erbjuder vi skarp certifieringsprovskrivning på plats hos er och fördjupningsutbildningar med praktiskt fokus, både online via skype eller ute hos er som kund. Kursen "Förstärkningsdag Certifierad pannoperatör" är ett uppskattat komplement till onlinekursen. För mer info, se längre ner på sidan. 

Starta direkt
Online
Pris ex moms
4900 kr

Kontakta oss för grupprabatter &

paketpris ink certifieringskrivning

Sagt om webbkursen kategori 3

"Kursen har gett en bra genomgång av vad man bör kunna som pannoperatör. Teorin har varit på en bra nivå för att man ska kunna förstå och hänga med."

"Det var en tydlig och detaljerad kurs och lärorikt."

 

"För att man i lugn och ro kan genomföra kursen i sin egen takt."

För vem

Kursen vänder sig till dig som idag har någon erfarenhet av panndrift och som har ambition att certifiera dig i kategori 3

Kursmål

Efter kursen:

 • Är du mycket väl förberedd göra den skriftliga tentamen för certifiering av pannoperatörer som ska övervaka panna i klass A kategori 3 enligt AFS 2017:3.

 • Har du ökad kompetens för att optimera driften av en panna och förebygga olyckor och ohälsa.

Kursens omfattning

Kursen består av 70 avsnitt med över 50 filmer och mer än 140 instuderingsfrågor. Innehållet är uppdelat i 4 områden:

 • Fysik och termodynamik

 • Pannor - funktion, komponenter, kringutrustning och säkerhet

 • Bränslen och förbränning

 • Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2017:3)

 

Innehållet täcker de kunskapskrav som finns formulerade i AFS 2017:3, bilaga 2 avsnitt 3 för operatör kategori 3**

Sammanfattning av kraven på tillsyn, kontroll och övervakning enligt AFS 2017:3

Hur går det till?

 • När du bokar på kursen får du (Inom 12 timmar - Under kontorstid i regel inom 1h) ett e-mail med instruktioner och inloggningsuppgifter till kursportalen.

 • Du går kursen när och var du vill på datorn eller i telefonen.

 • Under hela kursen har du tillgång till vår erfarne ämnesexpert om du har frågor eller funderingar kring de ämnen vi tar upp i kursen.

 • Kursen varvar innehåll med övningar och instuderingsfrågor.

 • I slutet på kursen finns ett prov som påminner om ett certifieringsprov i omfattning. När du har klarat det provet kan du ladda ner ett kursintyg.

Olika alternativ för grupper

Om ni är flera från samma företag som ska gå en kurs så kan vi erbjuda flera möjligheter.

 

Provskrivning på plats

Vi kan tillsammans med certifieringsföretag erbjuda provskrivningen på plats hos er. Ett bra upplägg är att gruppen först går online kursen och sen vid ett förutbestämt datum sker provskrivningen hos er. Innan provskrivningen (efter att alla har gått onlinekursen) är det också ett bra tillfälle att genomföra en workshop online (via skype eller motsvarande) eller fördjupningskurs på plats.

 

Workshop online (via skype eller liknande)

Att hålla en workshop online i samband med en genomförd onlinekurs är ett bra sätt att “gå till botten” med alla frågor och funderingar som deltagarna har kopplat till jobbet på just er anläggning. Det finns olika sätt att lägga upp en workshop online. Kontakta gärna oss för mer information. 

 

Förstärkningsdagar på plats

I anslutning till en genomförd onlinekurs kan det också vara ett mycket bra tillfälle att hålla en fördjupningskurs på plats under en halv- eller heldag. Fördjupningskursen anpassas efter era förutsättningar.​

*Nöjd-kund-garanti

Vår ambition är att erbjuda utbildningar som håller högsta klass. Därför får du som kund en nöjd-kund-garanti på denna kurs. Om du av någon anledning inte är nöjd med kursen, hör av dig till oss inom 5 dagar så ger vi dig pengarna tillbaka.

**Kunskapskrav enligt AFS 2017:3

På sidan 49 i AFS 2017:3 hittar du en sammanställning av kunskapskraven för certifierade pannoperatörer.

Kontakta oss gärna om du har frågor
bottom of page