top of page

Om kursen

Pris 3900 kr
AdobeStock_330860587_edited.jpg

Förberedande onlinekurs inför förnyat F-gas certifikat  /  kylcertifikat hos INCERT Kategori 1-2

En kurs för dig som behöver uppdatera ditt kylcertifikat men föredrar att förbereda dig på distans genom en webbutbildning. Handbok 28 ingår i kursen och skickas ut i samband med beställning.
Nöjd-kund-garanti*

Om kursen - Omcertifiering kyla

En komplett webbkurs för dig som behöver uppdatera ditt kylcertifikat kategori 1-2 där Handbok 28 ingår i priset från Svenska kyltekniska föreningen. 

 

Kursen är 100% online och kursinnehållet består av teori genom en variation av filmer, bilder, text och övningsfrågor. Ett innehåll sammansatt för att göra dig väl förberedd inför certifieringsskrivningen. Certifieringen bokar på någon av Incerts examinsationscentra som du hittar här. Du kan gå kursen när och var du vill, på datorn eller via vår mobilapp.

 

Kursen innehåller det material som du behöver för att klara provet samt exempel på det material som du får ha med dig vid det teoretiska kunskapsprovet i form av förordningar, författningar och köldmediadata. Du som deltagare har också tillgång till en erfaren ämnesexpert genom kursen som kan svara på frågor som rör kursinnehållet och certifieringen.

 

Längre ner finner du en mer detaljerad beskrivning av innehållet.

 

Kursen tar cirka 6 timmar att genomföra. Du har tillgång till kursen under 4 månader.

 

Är ni flera som ska gå en kurs? Behöver ni repetera grunder? För grupper erbjuder vi anpassade upplägg online via Zoom eller motsvarande. Kontakta oss för mer information.

Starta direkt
Online
Pris ex moms
3500 kr

Sagt om kursen

”Jag tyckte kursen var mycket bra och bidrog till godkänt certifieringsprov. Ett format för framtiden. Riktigt bra med upplästa avsnitt och filmer, som jag kunde ha med mig när jag var ute med hunden”  
Emelie Nydén - Kylteknisk konstruktör, LN-Kyla

"Bra med att man kan lyssna samt lätt text att förstå. En bra sida att lära sig på om man inte har tid att sitta mycket i böcker."
Anders Johansson

För vem

Kursen vänder sig till dig som kyltekniker som har ett kylcertifikat som är på väg att gå ut eller som nyss har gått ut. Omexaminering måste göras 6 månader efter certifikat gått ut.

Ur innehållet

 • Värmelära och termodynamik

 • Kylprocessen

 • Komponenter och funktion i ett kylsystem 

 • Log p (h) diagram och hur de används

 • Köldmedium

 • Arbetsmetodik (vakuumsugning, tömning och fyllning)

 • Transport av farligt gods

 • Hantering av farligt avfall

 • Regler, lagar och förordningar

Kursmål - Omcertifieringskurs kyla

Kursen mål är att uppdatera dig och skapa förutsättningar till godkänt resultat på omcertifieringsprovet för kategori 1-2  

Hur går det till?

 • När du bokar dig på kursen får du (Inom 12 timmar - Under kontorstid i regel inom 1h) ett e-mail med instruktioner och inloggningsuppgifter till kursportalen.

 • Du går kursen när och var du vill på datorn eller i telefonen.

 • Under hela kursen har du tillgång till vår erfarne ämnesexpert om du har frågor eller funderingar kring de ämnen vi tar upp i kursen.

 • Kursen varvar innehåll med övningar och instuderingsfrågor.

 • I anmälan anger du vart du vill få handbok 28 skickad.

*Nöjd-kund-garanti

Vår ambition är att erbjuda utbildningar som håller högsta klass. Därför får du som kund en nöjd-kund-garanti på denna kurs. Om du av någon anledning inte är nöjd med kursen, hör av dig till oss inom 5 dagar så ger vi dig pengarna tillbaka.

Kontakta oss gärna om du har frågor
bottom of page